Kotlovi na pelet i gorionici

Ni Termo Heat:

Kotlovi na pelet Alfa Plam Commo

Etažni kotlovi na pelet Commo imaju nazivnu toplotnu snagu od 21 KW i kapacitet rezervoara za pelet od 45kg što je dovoljno za oko 30 sati neperestanog rada
Kotlovi na pelet Alfa plam commo 
Predviđeni su da zagrevaju površine od 105 do 135 m2.

Imaju dobar stepen iskorišćenja od  90% i veoma su laki za instalaciju, upotrebu i održavanje.  

Moderan izgled, relativno male dimenzije i garancija proizvođača od 2 godine samo su neki od razloga da se odlučite za ovaj proizvod Alfa Plama iz Vranja.

MBS peletni program

MBS kotlovi na pelet su među najekonomičnijim i najčistijim proizvodima ovakve vrste na trištu. Peleti su napravljeni od presovanog drveta, i takvo gorivo se smatra ekološkim jer je potpuno bezopasno po ljudsko zdravlje.

Pelet takođe ima najbolji odnos kalorijske moći (5.4 kWh / kg), cene i iskorišćenja u odnosu na druga čvrsta goriva ali i u odnosu na gas i električnu energiju. 
MBS Pellet 
Ove peći su visokoautomatizovane što vam omogućava da programirate rad na 7 dana željenog režima.

MBS u ponudi ima nekoliko peći/kotlova na pelet.

Peć za etažno grejanje Thermo Pellet snage 12 KW i 18 KW

Podrumske kotlove MBS pelet snage 25 KW, 35 KW i 40 KW

Radijator Kraljevo Compact 20

Compact 20 predviđen je za sagorevanje tvrdog peleta dužine 25mm. Ima širinu od 870 mm, ali se prilično lako demontira i pretvara u kotao širine  580 mm i silos širok 290 mm. Za montažu je neophodan dimnjak minimalne širine 130 mm. 

Standardna oprema uključuje cirkulacionu pumpu i ekspanzioni sud zapremine 10 litara. 

compact20Takođe, uključeni su mehanički sigurnosni i odzračni ventili, kao i izmenjivač za ugradnju ventila za termičko osiguranje oticanjem.

Sagorevanjem peleta se upravlja automatikom kojom se može izabrati jedan od 5 stepeni snage. 

Moguće je i dodati sobni termostat i programirati ciklusa rada i mirovanja za nedelju dana. Nominalna snaga ovog uređaja prema pravilu EN303-5 je 20 kW.

Radijator Kraljevo toplovodni TKAN kotlovi

Toplovodni kotlovi TKAN imaju veliki spremnik goriva i sistem automatskog nalaganja što omogućava višednevnu nezavisnost uređaja od punjenja. 

tkan
Moguće je programiranje temperature po satima, dnevno, nedeljno i tromesečno.

Telo kotla napravljeno je od lima debljine 6 mm i radi na proncipu gornjeg sagorevanja. Ima ložište koje je predviđeno za ugalj, pelet, i raznim oblicima biomase. 

Zbog velike dužine puta dimnih gasova, kao i upotrebe usmerivača dima i upotrebe automatike ovaj uređaj ima stepen iskorišćenja i do 20% viši nego klasični kotlovi.

Snage TKAN1 20-35 KW TKAN2 40-49.5 KW

Bosch pelet gorionici i setovi

Bosch-ovi pelet gorionici BRENN proizvode se u 2 snage: do 34 i do 55 kW, a predviđeni su za korišćenje tvrdog drvenog peleta. Instalacijom na kotao BOSCH Solid 2000 B dobićete sistem koji ima izuzetno visok stepen iskorišćenja.
 
bosch pelet setOvakav sistem će vam omogućiti ravnomernu temperaturu u svim prostorijama, rezervoar će omogućiti da dodajete pelete samo jednom u nekoliko dana.

Gorionici Brenn sadrže sigurnosni temperaturski graničnik koji isključuje gorionik ukoliko dođe do prekoračenja maksimalne dozvoljene temperature vode u kotIu, odnosno u polaznom vodu.

Gorionik se povezuje sa rezervoarom TANK 190, koji ima zapreminu od 190 litara (140 kg). Rezervoar je dovoljan za zagrevanje objekta od 100 m2 za otprilike 3 do 5 dana u zavisnosti od opterećenja.

Na gorionike BRENN moguće je priključiti sobni termostat; kada je postignuta odgovarajuća temperatura, gorionik se isključuje, a kada temperatura padne, ponovo se uključuje. 

Ovako se dodatno štedi pelet i novac, a korisnici mogu da uživaju u komforu grejanja.

Ferroli pelet set i gorionik

ferroli sfl pelet set
U ponudi su dva Ferroli gorionika, snage do 34 kW, odnosno 55 kW. Pelet jet gorionik sa jednostepenom funkcijom ili modulirajući u 5 nivoa snage. (SUN P7 i SUN P12)

Ferroli pelet set uključuje kotao SFL na čvrsta goriva s dvoje vrata i lakom mogućnošću prebacivanja loženja na drva ili pelet. 

ferroli sun p7 p12Sam kotao ima visoku iskoristivost (klasa 3 EN 303-5), jednostavan za korištenje i održavanje, pouzdan je.

Pomoću gorionika za pelet Ferroli pruža maksimalnu udobnost i mogućnost programiranja rada tokom cele nedelje. 

Kotao SFL se pravi u pet nivoa snage tj. sastavljen je od 3 do 7 članaka od sivog liva.

Na Ferroli gorionike se takođe može priključiti sobni termostat, čime obezbeđujete da on ne radi sve vreme već da se pali i gasi po potrebi – na taj način imaćete vidljive uštede u grejanju.

Centrometal kotlovi na pelet

Centrometalov Cm Pelet set namenjen je za toplovodne kotlove EKO-CKB P i EKO-CK P toplotne snage od 14 do 90 kW ili EKO-CKB i EKO-CK snage od 14 do 50 kW.

Pelet set je sastavljen od gorionika, odgovarajućih kotlovska vrata za ugradnju gorionika, rezervoara za pelet, transportera za transport peleta iz rezervoara u gorionik i digitalne regulacije celog sistema. 

centrometal pelet setNapravljen je u skladu sa pravilima o efikasnosti ISO 9001:2008 i EN 303-5.

Cm Pelet-set i kotao čine funkcionalnu celinu, predviđenu za loženje drvenim tvrdim peletom. 

Što se tiče funkcionalnosti ovi uređaji ni u čemu ne zaostaju za gasnim ili uljnim sistemima grejanja dok su po potrošnji energenata i do 40% isplativiji

Kotlovi na pelet su ekološki prihvatljivi, jer pelet spada u obnovljive izvore energije.