Liveni kotlovi

Ni Termo Heat:

Radijator Kraljevo LK Max Liveni Kotlovi

Ovo je toplovodni, tropromajni kotao sa veličinom ložišta koja omogućava manje loženja tokom dana, dok odnosom dubine i visine ložišnog dela omogućava odlično sagorevanje u svakom delu ložišta. Liveni članci su izrađeni u ruskoj livnici sa dugom tradicijom. Najmanja debljina u poprečnom preseku članka je 6 milimetara.

liveni kotlovi lk maxUređaj je namenjen sagorevanju različitih ugljeva od lignita do koksa, kao i drveta sa određenim stepenom suvoće, zbog veliog ložišta lako se mogu koristiti i krupniji komadi drveta.

Posebno je pogodan kada imamo uslove očekivane kondezacije, recimo kod podnog grejanja, a bez korišćenja akumulatora toplote.

Ako se koristi ventil za toplotno osiguranje oticanjem, neophodno je imati izmenjivač za rashlađivanje vode u potisnoj grani kotla.

Nazivne performanse mrki ugalj (kW):  21, 30,  40, 50.
Nazivne performanse drvo (kW): 16.5, 23, 33, 39

Toplovodni kotlovi Caldera Solitherm ST

Napravljen je od sivog livenog čelika za ekonomično i čisto grejanje stambenih objekata i malih postrojenja. Izrađen je u skladu sa novim EN 303/5 pravilom za visoku efikasnost.

Caldera Solitherm STVeoma su otporni na koroziju nastalu niskom temperaturom povratne vode, visokim sadržajem vode u energentu i niskom temperaturom dimnih gasova.

Ima dvopromajni prolaz gasova, što smanjuje emisiju štetnih gasova i omogućava nižu temperaturu dimnih gasova pri izlasku iz dimnjaka što znači da ima efikasnije korišćenje toplotne energije, te je stoga vrlo ekonomičan. Može  se koristiti koks, tvrdi ugalj, lignit i drvo.

Nazivne performanse (tvrdi ugalj, lignit, koks) (kW): 17, 27, 34, 41, 48, 56
Nazivne performanse (drvo) (kW): 15, 23, 30, 36, 43, 51

Kotlovi Ferroli SFL

Kao energensi se koriste drvo, koks i ugalj, a može se prevesti u rad na pelet putem odgovarajućeg kita (spajanja ploče plamenika i gorionika na pelet).

ferroli sflPripada klasi 3 efikasnosti prema EN 303-5 . Ima široko ložište sa velikim vratima sa prednje strane.

Iskoristivost do 81% kada koristi drvene cepanice, zahvaljujući velikoj površini razmene delova od livenog gvožđa. Ima veliku komoru za sagorevanje, do 128 dm3, koja omogućava sagorevanje velikih cepanica.

Takođe ima podesivi deflektor dimnih gasova na zadnjem odvodu, posudu za pepeo od nerđajućeg čelika i termostatski regulator.

Nazivne performanse za ugalj (kW): 22.5, 32.5, 42.5, 52.5, 62.5
Nazivne performanse za drvo (kW): 19, 27, 36, 43, 50

Toplovodni kotao ViadRus U22S


U poređenju sa drugim sličnim kotlovima ima duži vek trajanja i prosečno traje bar 25 godina. Debljina livenog gvožđa prednjeg i srednjeg člana je 6mm, a zadnjeg člana 7mm.

viadrus u22
Ima odličnu otpornost na koroziju. Modularni dizajn izmenjivača toplote pruža maksimalnu snagu i sposobnost izmene u bilo kom trenutku.

Montira se na otvorene sisteme kao i na zatvorene sa pritiskom do 4 bara.  Kao gorivo može se koristiti ugalj, koks, drva, čak i nisko kalorična goriva poput piljevine npr.

Sagorevanje goriva u proseku traje oko 12 časova, što znači da su potrebna samo 2 dnevna punjenja. Učinak od 23 kW do 58 kW.

Trajnožareći kotlovi Viadrus U24

Viadrus U24 je namenjen za sagorevanje koksa, uglja i lignita, ali je konstrukcija kotla je posebno optimizovana za sagorevanje mrkog uglja. Ispunjava najstrože evropske standarde EN 303-5.

viadrus u24
Sve dobre osobine predhodnog modela nadopunjuje osobinama koje imaju trajnožareći kotlovi – bolja kontrola sagorevanja, tercijalni dotok vazduha, bolja iskorišćenost zapremine nasipnog okna, sagorevanje progorevanjem.

Može se instalirati u otvorene i zatvorene sisteme, s tim što je kod zatvorenih neophodno ugraditi bezbednosni uređaj za sprečavanje pregrevanja. Učinak od 25 kW do 67 kW

Toplovodni kotao Solid Therm

Ovo je člankasti kotao namenjen za sagorevanje čvrstog goriva. Predviđen je za toplovodne sisteme grejanja i nije ga moguće koristiti u svrhu sanitarnog snabdevanja vodom.

solid thermZbog toga što ima konstrukciju od livenog gvožđa veoma je otporan na koroziju koja nastaje uglavnom zbog niskih temperatura povratne vode, dimnog gasa ali i kada je sistem opterećen visokim sadržajem vode.

Ima 3 horizontalne promaje dimnih gasova koje obezbeđuju bolju efikasnost od sličnih proizvoda na koji se mogu naći kod nas.

Kotao je sastavljen od od 3 do 8 članaka, toplotnog učinka od 17 do 48 KW.  Može se koristiti više vrsta čvrstog goriva i zbog toga učinak kotla neznatno varira u odnosu na kalorijsku vrednost goriva. Moguća je ugradnja i na zatvoreni i na otvoreni sistem.

Bosch Solid 3000 H

Solid 3000H ima kompaktnu i robusnu izradu, a svojim kvalitetom i konstrukcijom pruža komfor u svakom prostoru.

bosch3000
Postoji više modela različitih kapaciteta, jednostavno se instalira i održava, pa je zbog toga kotao izbora mnogih korisnika.

Jednostavan je za loženje i ima laku regulaciju pomoću četvorokrakog mešnog ventila. Puni se sa prednje strane. Velika vrata za loženje olakšavaju punjenje i velikim cepanicama.

Kao gorivo može se upotrebljavati koks, mrki ugalj, i drvo. Snage: 20 kW, 26 kW, 32 kW, 36 kW, 42 kW

Toplovodni liveni kolovi Sime Italija

Sime od svogo liva proizvodi kotao Solida. Kvalitetne je i moderne izrade i lak za postavljanje i korišćenje. Ima ravno ložište koje je podeljeno na 2 dela, pa mu je pristup lak.

sime solidaU paketu ide izolacija, spoljašnja oplata, regulator promaje i termometar.

Kao energense moguće je upotrebljavati koristi ugalj i drvo.

Snage: 16.3 KW, 20.9 KW, 25.6 KW, 30.2 KW, 34.9 KW, 39.5 KW. Ukoliko koristite drvo snaga je manja za otprilike 8%.

Prethodno predstavljeni liveni kotlovi na čvrsto gorivo poseduju mogućnost ugradnje sistema za sagorevanje peleta.